Extra dekkingen

Naast de verplichte Wa verzekering heeft u de mogelijkheid om een extra verzekering ernaast bij te nemen. Dit zorgt uiteindelijk voor een extra dekking. Wij hebben voor u een aantal verzekeringen geselecteerd met bijbehorende informatie.

Wa verzekering

De Wettelijke aansprakelijkheids-verzekering is verplicht in Nederland voor iedereen die eigenaar is van een gemotoriseerd voertuig die zich op de openbare weg bevindt. In alle Europese landen die lid zijn vann de Europese Unie is een autoverzekering zelfs verplicht.

Wa Plus beperkt casco

Dit is een meer uitgebreide verzekering dan de gewone Wa verzekering. Denk hierbij aan stormschade, diefstal en glasschade. Deze verzekering wordt dan ook meestal afgesloten voor auto’s gemiddeld tussen de 5 en 10 jaar oud.

All risk verzekering

Dit is de meest uitgebreide verzekering die er is. In de meeste gevallen wordt deze voornamelijk afgesloten voor nieuwe auto’s welke een paar jaar oud zijn.
Hierbij ben je ook verzekerd voor schade aan het eigen voertuig door derden door bijvoorbeeld diefstal of vanadalisme.

Rechtsbijstandverzekering

Deze verzekering wordt vaak als extra dekking afgesloten. Het kan wel eens gebeuren dat er door een ongeluk een geschil ontstaat, waarbij er juridisch advies nodig is. De rechtbijstandverzekering dekt deze kosten.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering, ook wel de WA-verzekering genoemd beschermt de verzekerde voor het risico om aansprakelijk gesteld te worden voor gemaakte schade. De gemaakte schade die bij een aansprakelijkheidsverzekering word vergoed zijn; letsel en materiële schade, er zijn maar een paar uitzonderingen waarvoor de WA-verzekering niet geldt. De aansprakelijkheidsverzekering is in Nederland niet verplicht, maar een WA-verzekering is een hele goede aanvulling op het verzekeringspakket. Een aansprakelijkheidsverzekering is in Nederland wettelijk verplicht voor motorvoertuigen, jagers en kerncentrales. De aansprakelijkheidsverzekering kan door een particulier, bedrijf of vrij beroepsbeoefenaar worden afgesloten. Voor een particulier of een heel gezin wordt de verzekering ook wel de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) genoemd. De meeste WA-verzekeringen vergoeden ook de schade die gemaakt is door huisdieren die tot het huishouden behoren. Vergelijk altijd aansprakelijkheidsverzekeringen, omdat de premie per verzekeringsmaatschappij nogal sterk verschillen. Zo is de premie voor een alleenstaande vele malen goedkoper dan wanneer een heel gezin verzekerd moet worden voor aansprakelijkheid. Neem de polisvoorwaarden altijd goed door want hier staat genoteerd voor welk bedrag de aansprakelijkheid verzekerd is en welke gebeurtenissen vallen onder de aansprakelijkheidsverzekering.

Ongevalleninzittendenverzekering

Er bestaat altijd de mogelijkheid dat er bij een eventueel ongeluk jij of één van je passagiers gewond raken. Als hierdoor iemand blijvend letsel of invaliditeit oploopt, keert de ongevalleninzittendeverzekering uit. In dit geval maakt het niet uit wie er schuldig is.

Schadeinzittendenverzekering

De schadeverzekering voor inzittenden keert de werkelijk geleden schade van de inzittenden uit, ook als er geen sprake is van invaliditeit of overlijden. Hierbij maakt het ook niet uit wie er schuldig is. Een schade inzittenden verzekering biedt niet alleen dekking voor lichamelijke schade, maar ook voor materiële schade.