Motor Verzekering

Een WA-verzekering is verplicht voor alle auto’s brommers en motoren. Zo’n verzekering is niet alleen verplichting, maar is ook raadzaam om te hebben. Zo’n verzekering dekt namelijk de schade die je met je motor veroorzaakt aan anderen. Schades kunnen hoog oplopen en het is daarom dan ook fijn om een verzekering te hebben die dit dekt. Je kunt de WA-verzekering voor de motor uitbreiden met een cascodekking, maar dat kan, afhankelijk van het type motor en de leeftijd van de bestuurder, ontzettend duur uitpakken en er geldt altijd een eigen risico. Helaas maar waar. Voor jonge bestuurders komt het eigen risico nog eens nadeliger uit dan voor de meer oudere bestuurders. Jonge bestuurders moeten een eigen risico in het algemeen een paar honderd euro schatten.

Premie Motorverzekering

De premie voor een motorverzekering hangt samen met de cilinderinhoud van de motor; soms gelden kortingen per regio. Net als bij autoverzekeringen gelden bij motorverzekeringen oplopende no-claim-kortingen voor het niet claimen van schades.

De premies voor motorverzekeringen kunnen per maatschappij sterk verschillen. Door de goedkoopste motorverzekering te zoeken, kun je op een jaarbasis al gauw 50 euro besparen. Indien je op zoek bent naar een all-riskverzekering kan er al snel een besparing van vele euro’s plaatsvinden. Kortom vergelijken van een motorverzekering door middel van offertes is sterk aan te raden. Ook kun je kijken naar de mogelijkheden of een verzekering kan opgeschort worden bij bijvoorbeeld de wintermaanden, wanneer de motor in de garage staat en er niet mee gereden wordt.

Motorverzekering afsluiten

Een motor is een dure investering. Daarom is het verstandig om uw motor goed te verzekeren. Tegenwoordig worden motoren vaak gestolen. De makkelijkheid hoe een motor wordt gestolen is indrukwekkend. Ze zetten zonder pardon de motor op een aanhangwagen en ze reiden hem weg. Het is daarom ook aan te raden om sowieso de motor goed op slot te doen. Dit kan door een hangslot door het wiel van de motor heen te trekken of door een schijfrem slot. Tegenwoordig zijn dieven zo bekend met de trucjes om een motor te stelen dat je het beste de motor kan stallen in de schuur. Naast het stallen is het sowieso verstandig om de motor te verzekeren. Dit kan op drie verschillende manieren namelijk: WA motor verzekering De WA verzekering is in Nederland verplicht. De WA verzekering verzekert je tegen schade die je andere toebrengt. Niet alleen materiële schade is gedekt maar ook lichamelijke schade. WA + beperkt casco motor verzekering Deze verzekering beschermt je tegen schade die je andere toebrengt (lichamelijk maar ook materiële schade). Daarnaast beschermt deze verzekering je ook tegen onder meer diefstal, brand, storm, overstekend wild en joyriding. Volledige Casco motor verzekering Deze verzekering beschermt je tegen allerlei schade naast diefstal, schade die je andere toedoet en schade aan je eigen motor. Wanneer je bijvoorbeeld tegen een paaltje aan rijdt en er een flinke deuk in de voor kap van de motor zit, kan je dit laten repareren zonder enige kosten. Wanneer dat te vaak gebeurd kan je premie die je maandelijks moet betalen wel omhoog gaan. Hou hier dus rekening mee!