De brommobiel verzekering, welke opties bestaan er allemaal?

Voor elk gemotoriseerd voertuig dat op onze Nederlandse wegen rijdt geldt dat ze ten minste moet zijn verzekerd door middel van een WA-verzekering. Een brommobiel vormt wat dit betreft geen uitzondering, integendeel. Voor de brommobiel verzekering geldt dat je een keuze kan maken uit tal van verschillende soorten polissen. De WA-verzekering is uiteraard een optie, maar er zijn ook nog andere mogelijkheden op de markt terug te vinden. Denk hierbij dan concreet aan de WA+ beperkt casco- evenals de WA+ volledige cascoverzekeringen. Zou jij graag een volledig beeld willen krijgen van welke opties er allemaal bestaan voor wat het afsluiten van een brommobiel verzekering betreft? Dan is het zeker de moeite waard om je even te verdiepen in de onderstaande informatie!

De WA-verzekering afsluiten voor je brommobiel 

Het eerste type brommobiel verzekering wat op de markt is terug te vinden is de zogenaamde WA-verzekering. Voor deze verzekering geldt dat ze slechts bestaat uit een zeer beperkte dekking. Het afsluiten van deze verzekering is wettelijk verplicht. Dit betekent dat elke persoon die met een brommobiel rijdt op de openbare, Nederlandse wegen deze minstens dient af te sluiten. Dit gezegd hebbende staat het je uiteraard altijd vrij om te kiezen voor één van de meer uitgebreidere exemplaren op de markt. Ook voor de beperkt evenals volledige cascoverzekering geldt namelijk dat ze onder meer bestaat uit de WA-dekking. Dit echter uiteraard aangevuld met extra dekkingen.

De WA-verzekering voor je brommobiel afsluiten is vooral interessant omdat ze erg goedkoop is. Dat is natuurlijk het gevolg van het feit dat ze slechts bestaat uit een beperkt aantal dekkingen. Wie dus met andere woorden graag wil kiezen voor een zo goedkoop mogelijke brommobiel verzekering zal kunnen vaststellen dat deze WA-versie zeker en vast de interessantste optie is. 

Wat dekt de WA+ beperkt cascoverzekering precies in?

Het feit dat een WA brommobiel verzekering op geen enkele manier schade dekt aan je eigen brommobiel is natuurlijk vrij vervelend. Voor heel wat mensen is dit dan ook meteen een goede reden om toch maar niet voor deze verzekering te kiezen. Betekent dit dan dat je automatisch aangewezen bent op de toch wel behoorlijk dure allrisk verzekering voor je brommobiel? Gelukkig niet. Het is namelijk zo dat er nog een andere verzekering ook bestaat die als het ware een beetje de tussenweg vormt tussen enerzijds de WA-verzekeringen en anderzijds de allrisk. 

We hebben het hierbij natuurlijk om de WA+ beperkt casco brommobiel verzekering. Voor deze verzekering geldt dat ze je uiteraard eveneens voorziet van de WA-dekking, maar dan wel aangevuld met nog twee extra dekkingen voor jouw eigen brommobiel. Denk hierbij concreet aan: 

  1. Een dekking tegen diefstal; 
  2. Een dekking tegen brandschade; 

Voor dit type van verzekering geldt dus dat ze je ondanks slechts een geringe meerprijs toch aardig wat meer zekerheid biedt. Dit gezegd hebbende zullen heel wat mensen vinden dat er toch nog altijd niet voldoende zekerheid wordt aangeboden. Ben jij één van deze personen? Wil jij er dan ook honderd procent op kunnen rekenen dat jouw brommobiel op de best mogelijke manier is verzekerd tegen mogelijke schade? Dan zal de allrisk brommobiel verzekering wellicht de beste keuze zijn.

Wanneer is de allrisk brommobiel verzekering het interessantst? 

De derde en laatste brommobiel verzekering is de zogenaamde allrisk. Het betreft hier de meest complete verzekering die je voor jouw brommobiel kan afsluiten. Indien je ervoor kiest om deze verzekering af te sluiten ben je dan ook verzekerd van de volgende vier verschillende dekkingen:

  1. De standaard WA-verzekering
  2. Een verzekering tegen diefstal; 
  3. Een dekking tegen brandschade; 
  4. De eigen schade die je veroorzaakt aan je brommobiel; 

Voor de allrisk brommobiel verzekering geldt dus zonder twijfel dat ze je voorziet van de meest optimale zekerheid. Betekent dit dat iedereen er dan maar gewoon blind voor moet kiezen om deze verzekering voor hun brommobiel af te sluiten? Absoluut niet. Het is namelijk zo dat de mate waarin deze verzekering interessant is, in de praktijk altijd afhankelijk is van verschillende factoren. Denk op dit vlak concreet aan de volgende: 

  1. Welke waarde heeft de brommobiel die je wil laten verzekeren? 
  2. Hoeveel kilometers ga je afleggen met je brommobiel op jaarbasis? 

In eerste instantie spreekt het voor zich dat een brommobiel over een degelijke waarde dient te beschikken wanneer je deze graag wil laten verzekeren door middel van een allrisk. Is dat niet het geval? Dan zal je er wellicht beter aan doen om te kijken in de richting van één van de meest voordelige exemplaren zoals bijvoorbeeld de WA+ beperkt cascoverzekering. Heeft je brommobiel wel een aardige waarde, maar leg je nauwelijks kilometers af waardoor het risico toch behoorlijk beperkt blijft? Dan wordt de keuze voor de beste brommobiel verzekering uiteraard een stukje lastiger.

Het uitvoeren van een vergelijking is altijd een goed idee!

Voordat je overgaat tot het afsluiten van een brommobiel verzekering is het altijd de moeite waard om een vergelijking uit te voeren. Op deze manier zal je immers meteen een goed beeld krijgen van de verschillende soorten dekkingen die toebehoren aan de diverse verzekeringen. Bovendien spreekt het voor zich dat je door het uitvoeren van een vergelijking ook meteen zal kunnen achterhalen welke brommobiel verzekering bij welke verzekeraar het interessantst is geprijsd. Wanneer je niet te veel wil betalen is het uitvoeren van een vergelijking dus absoluut een must. Doe dit bij voorkeur ook altijd bij een objectieve vergelijkingssite.

Voor heel wat mensen geldt dat ze zomaar een verzekering voor hun brommobiel afsluiten zonder eigenlijk echt goed te weten welke optie voor hen nu precies het interessantst is. Bovendien is het zo dat veel mensen die geen vergelijking uitvoeren ook gewoon veel te veel betalen voor hun verzekering. Op het eerste zicht lijkt het met dat verschil vaak best goed mee te vallen, maar je vergeet dan wellicht dat de premie periodiek moet worden betaald. Je zal de hogere kostprijs dus met andere woorden niet één keer, maar wel elke keer opnieuw moeten betalen. Omwille van deze redenen kan een vergelijking uitvoeren voor de verzekering brommobiel via Diks.nl je in de praktijk werkelijk zeer veel kosten besparen!