Virtuele creditcard

Heeft u wel eens van een virtuele creditcard gehoord? De virtuele creditcard is een kredietkaartnummer dat u kunt gebruiken voor uw online aankopen. Een virtuele creditcard is veilig en erg voordelig.

Virtuele creditcard

Een virtuele creditcard is feitelijk een online account en een vcc-nummer (virtuele creditcard-nummer). Het vcc-nummer is een ‘wegwerp’ kredietkaartnummer. Dit laatste houdt in dat u voor iedere aankoop een ander vcc-nummer gebruikt. Deze methode verhoogt uw privacy en veiligheid omdat het kredietkaartnummer na aankoop van een product ergens anders niet meer gebruikt kunnen worden. Als iemand toch uw kredietkaartnummer kan achterhalen, kan hij er niets mee doen. Misbruik is dus eigenlijk uitgesloten. Een virtuele creditcard betekent naast veiligheid ook controle over uw uitgaven. Een virtuele creditcard is namelijk een prepaid creditcard: u dient geld op uw account te storten voordat u geld kunt uitgeven.

Waarom een virtuele creditcard?

Een virtuele creditcard kan worden gebruikt om via internet of telefonisch aankopen te doen. De virtuele creditcard is handig, veilig en voordelig. U hoeft geen activerings-, maandelijkse of jaarlijkse bijdragen te betalen. Helemaal gratis is de virtuele creditcard niet. Voor online aankopen die in een andere muntsoort worden betaald, dient u de wisselkoerskosten te vergoeden. Aankopen in de eigen munteenheid, de Euro, zijn gratis.

Aanvragen

Een vcc-nummer kunt u eenvoudig verkrijgen door de virtuele creditcard generator te gebruiken. Deze generator genereert voor iedere aankoop een vcc-nummer. De virtuele creditcard generator kan gratis gedownload worden. U kunt de generator dan op uw eigen computer installeren en gebruiken. Maakt u gebruik van een publieke computer? Geen probleem: de virtuele creditcard generator kent ook een online versie.

Dus een virtuele creditcard aanvragen gaat pas echt simpel, kost meestal niets, maar is natuurlijk geen echte creditcard.