Sneller op je bestemming met een bromfiets

Als inwoner van Amsterdam, loopt het mijns inziens op dit moment de spuigaten uit: het verkeer. Als autobezitter is het niet meer te doen wonen in of nabij onze hoofdstad. En ik heb vrienden in Rotterdam die hetzelfde aangeven min of meer. Wil je jezelf snel en zonder al te veel frustraties verplaatsen binnen de randstad, dan lijkt een tweewieler onontbeerlijk te zijn. Dus ik ben recent op zoek gegaan naar een scooter. Of een bromfiets. Maakt mij allemaal niet zo uit zolang het maar twee wielen kent.

Enfin, een van de belangrijkste criteria voor mij is dat de tweewieler elektrisch is. De milieu wetgeving in de grote steden van Nederland wordt met de maand strenger, en steeds meer voertuigen worden gebannen uit de binnenstad. Beter dus om te kiezen voor elektrisch. Enfin, ik zag bij deze webwinkel, dat een elektrische variant niet veel duurder is dan de benzine versie. Op termijn haal je het prijsverschil er sowieso uit omdat elektriciteit natuurlijk beduidend goedkoper is dan benzine. Enfin, een keus die ik moest maken is tussen de normale brommer en de snorbrommer. De normale brommer kan snelheden halen tot wel 45 KM per uur. De snorbrommer daarentegen kan maar 25 kilometer per uur. Waarom zou je voor een snorbrommer willen kiezen dan hoor ik je denken? Welnu, op een snorbrommer, door de lagere snelheid, hoef je niet verplicht een helm te dragen. Ik draag niet graag een helm, dus dit klinkt mij als muziek in de oren. Tot voor kort was het ook zo dat snorbrommers op het fietspad mochten rijden. Zeer recent is dit echter verboden geworden helaas. Dus op dat vlak heeft de snorbrommer geen voordeel meer op de normale brommer. Wat betreft schakelen, ik las hier, https://www.fastfuriousscooters.nl/bromfietsen/, dat vrijwel alle bromfietsen van tegenwoordig automaat zijn. Dat prefereer ik eerlijk gezegd wel.

Enfin, ik heb uiteindelijk gekozen voor een Yamaha elektrische snorbrommer. Ik kies eigenlijk altijd voor Japanse merken, heb daar een goed gevoel bij. Andere vrienden van mij die zweren ook bij Yamaha, dus vandaar de keuze. Enfin, ik heb het ding nu al een paar weken en ik ben er eerlijk gezegd heel tevreden over.