Overzicht van de meest populaire cartuning trends

We zien steeds meer auto’s op de weg met apart uiterlijk. Het is makkelijker dan ooit tevoren tegenwoordig om zelf aan de auto te sleutelen. Er zijn zoveel websites toegewijd aan dit onderwerp met gratis informatie, YouTube tutorial video’s, en de onderdelen zelf kan men ook voordelig en gemakkelijk via het web bestellen vanuit de luie stoel. Indien je een beetje handig bent kun je de auto onderdelen zelf installeren eventueel aan de hand van een YouTube video. Maar anderzijds kun je dit ook uitbesteden aan een garage om de hoek. Enfin in dit artikel zullen we een aantal van de meest populaire cartuning trends bespreken indien je op zoek bent naar inspiratie.

Allereerst zien we dat relatief veel voorbumper vervangingen de laatste tijd. De voorbumper bepaalt natuurlijk voor een groot aandeel het aanzicht van de auto. Een stijlvolle voorbumper kan dus een manier zijn om de auto vanaf de voorkant bezien een wezenlijk verschillend uiterlijk te geven. Een groot aantal voorbeelden van stijlvolle voorbumpers specifiek bedoeld voor carstyling vind men hier: https://www.carstyle.nl/exterieur/voorbumper.html. Het zelfde geldt natuurlijk min of meer voor de achterbumpers, dus wellicht handig om ook gelijk een nieuwe achterbumper er bij te bestellen.

Side skirts zijn dan ook een makkelijke manier om snel een vlotter uiterlijke te behalen voor een auto. Side skirts zijn een soort strips voor aan de zijkant van de auto. Deze zijn relatief goedkoop en gemakkelijk te installeren. Om deze reden echt een quick win. Indien je net begint met cartuning is dit wellicht een goed punt om te starten om al wat ervaring op te doen. Voorbeelden van side skirts kan men hier vinden: https://www.carstyle.nl/exterieur/side-skirts.html.

Veren en schokdempers worden dan vaak ingezet om de auto een paar centimeter te verlagen. Natuurlijk heeft dit wel enige negatieve impact doorgaans op het rijcomfort. Al ligt dit ook aan de kwaliteit van de schokdemper die je koopt. Met merken als Eibach en Bilstein hoef je je hier geen zorgen om te maken. Een verlaagde auto ziet er eigenlijk in alle gevallen, maakt niet uit welk merk en model je rijdt, beter uit. Kijk natuurlijk wel uit met verkeersdrempels en dergelijke, dus verlaag je auto ook weer niet te veel. Erg tof is dat er tegenwoordig ook schokdempers bestaan die je kunt afstellen met je smartphone! Indien je rijd door een woonbuurt met veel drempels kun je de schokdempers dus naar gelang afstellen, en wanneer je de woonbuurt uitrijdt kun je de schokdempers weer naar verlaagd niveau brengen.